Nieuws

Op de bedrijventerreinen Antoniapolder en De Sandeling is door parkmanager Monique Walraven van ParkTrust een kansen- en verbeterpuntenonderzoek uitgevoerd. Het doel was inzicht krijgen in de mogelijkheden op de terreinen en de wensen van de gevestigde ondernemers ter verbetering van het ondernemersklimaat van het gebied.

Lees verder

Elke twee jaar reikt MKB-Nederland de prijs uit voor de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Zo worden gemeenten gestimuleerd om goed beleid te voeren voor het midden-en kleinbedrijf.

Lees verder

Op 12 mei organiseert de Vereniging van Ambachtse Ondernemers een uitzending met Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij wordt gezien als dé deskundige op het gebied van hersenwetenschap. En jij kunt deze lezing live volgen!

Lees verder

Voordat je met het lezen van deze column begint, heb ik één verzoek: lees hem alsjeblieft uit. Wat erin staat, heeft betrekking op jullie allemaal. We zien elkaar helaas wat minder op bijeenkomsten, maar we willen jullie wel graag meenemen in alles wat er speelt. En dat is heel veel! We hebben drie uitdagingen op een rij gezet. Want uitdagingen hebben we!

Lees verder

18 augustus konden de leden van de VAO na een aantal maanden eindelijk weer bij elkaar komen. In een informele en anderhalvemetersetting verzorgde Lydison het meubilair en de drank op het terras van Cascade.

Lees verder

Hoe gaan Ambachtse bedrijven om met de coronacrisis? We vroegen het deze maand aan 2 ondernemers! Peter Verhagen van Slijterij en Wijnhandel Leo Verhagen en Erik Havelaar van PMC De Schoof.

Lees verder

Wil je weten wat er in Ambacht gebeurt? En hoe ondernemers acteren in coronatijd? Dan word je uitgenodigd voor het VAO-webinar van 4 juni a.s. om 20.00 uur. Ook voor niet-leden is deze webinar toegankelijk.

Aanmelden via: www.vaonet.nl/webinar

Lees verder

De persoonlijke verzorgingssector heeft het de afgelopen tijd zwaar te verduren gehad. De VAO wil graag iets voor deze sector betekenen. In navolging op de horeca-actie lanceren we nu de beautyvoucher.

Lees verder

Hoe gaan Ambachtse bedrijven om met de coronacrisis? We vroegen het aan 3 ondernemers! Marco van ‘t Geloof van EMHA verricht normaal veel werkzaamheden in het buitenland en moest flink omschakelen. Teunis Bil van Morgana de Heer heeft naast de coronacrisis ook nog met een flinke verbouwing te maken. Remco Bork van Rabobank is op zoek naar de juiste balans tussen de gezondheid van klanten en collega’s en het zo goed mogelijk bedienen van klanten.

Lees verder

In de maand april heeft de VAO een actie georganiseerd voor de Ambachtse restaurants door zoveel mogelijk horecavouchers te verkopen. Dit was een enorm succes; met z’n allen hebben we het fantastische bedrag van €13.000,- opgehaald.

Lees verder

VAO stelt 125 vouchers beschikbaar en vraagt jullie om dit voorbeeld te volgen.

Hoe vaak hebben jullie het al gemist? Een lunchafspraak in een restaurant. Even een hapje en drankje met elkaar nuttigen, of gezellig met elkaar uit eten? Sinds 15 maart is dat helaas niet meer mogelijk door de coronacrisis. We weten niet hoe lang dit nog gaat duren. De horecaondernemers zien jou graag weer terug als deze periode voorbij is. En daar kun je ze NU bij helpen! Koop een voucher van één van deze restaurants en steun daarmee deze ondernemers.

Koop hier uw voucher: www.vaonet.nl/horeca-actie

Lees verder

De VAO heeft besloten om een website in het leven te roepen voor en door ondernemers. Wij willen op deze manier een platform bieden voor ondernemers om in de coronacrisis hulp te vragen en te bieden, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Het doel is om zoveel mogelijk ondernemers met elkaar te verbinden en te zorgen dat vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. Heb je mensen nodig? Zoek je opdrachtgevers omdat je huidige opdrachten niet meer door gaan? Heb je tips voor ondernemers hoe ze door deze coronacrisis heen kunnen komen? Plaats deze berichten op de site…

Ga naar: www.ambachtwerkt.nl

Lees verder

Het is stil op straat. Hoe stil is het bij jou? Op jouw bedrijf? Wat merk je van de coronacrisis? Ik weet dat er bedrijven zijn die volledig of nagenoeg stil liggen. Gelukkig zijn er ook bedrijven die nog voldoende werk hebben of handen tekort komen. We krijgen vragen van onze leden hoe ze kunnen bijdragen in deze crisisperiode. Mooi om dit te ervaren. We ontmoeten elkaar deze maanden niet op een bijeenkomst, maar er zijn veel andere mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en als ondernemers er voor elkaar te zijn. Vanuit de VAO gaan we hier iets aan doen! ... Met medewerking van jullie...

Lees verder

In verband met de Corona crisis organiseerde de VAO op 7 april j.l. in samenwerking met de gemeente en Visser&Visser accountants een webinar. 

U kunt de webinar terugkijken via https://www.vaonet.nl/corona-webinar

Lees verder

Wie had dat kunnen denken? Enkele maanden geleden had iedereen volop werk en er leek geen vuiltje aan de lucht. Inmiddels is er een crisissituatie ontstaan waarin diverse bedrijfstakken fors geraakt worden. Op welke manier kunnen we onze collega-ondernemers steunen die het zwaar hebben?

Lees verder

Op dit moment is er bij het bedrijfsleven nog veel onzekerheid over de economische gevolgen. Vanuit diverse instanties wordt er allerlei informatie gedeeld. Schroom niet om contact met de VAO op te nemen als je vragen hebt! Waar mogelijk proberen we daarin met je mee te denken.

Lees verder

Wethouder André Flach vertelt deze maand in zijn column over de 22,5 miljoen euro voor Regiodeal Drechtsteden en Gorinchem. Dat geld is bedoeld om ons gebied een impuls te geven en om onze brede welvaart te stimuleren. Bijna een jaar is er aan gewerkt door ambtenaren en bestuurders. En wat betekent dit nu voor Ambacht?

Lees verder

In verband met het uitvoeren van regulier onderhoud dient de Drechttunnel (A16) tijdelijk voor alle verkeer te worden afgesloten. De afsluitingen vinden plaats van 12 februari 21:00 uur tot 01:00 uur en 13 februari 21:00 uur tot 05:00 uur. 

Lees verder

MKB Rotterdam Rijnmond organiseert maandag 3 februari het Cybercrimecongres voor ondernemers, het evenement vindt plaats in het Energiehuis Dordrecht. U krijgt praktische handvatten om de digitale veiligheid te vergroten.

Lees verder

De boeren en bouwers hebben acties aangekondigd voor woensdag 18 december. Ook bij gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is een melding gedaan. De gemeente verwachten dat het gaat over de locatie van het distributiecentrum aan de Nijverheidsweg (Antoniapolder).

Lees verder

Op woensdag 11 december om 19.00 uur organiseert de gemeente Hendrik Ido Ambacht een informatieavond over de plannen om uiterlijk in 2020 een fairtradegemeente te zijn.

Lees verder

Op woensdag 11 december van 18.00 tot 20.30 uur geeft Rijkswaterstaat op een inloopbijeenkomst voor Dordtse bedrijven en bewoners, een nadere toelichting op de werkzaamheden, hinder en maatregelen en beantwoordt uw vragen.

Lees verder

Vertwijfeling of daadkracht? Zegt u het maar. Ik weet het niet meer. We hebben een kabinet die trots is op de economische groei in Nederland en op onze innovatiekracht. We doen het beter dan onze oosterburen. Geweldig nieuws toch?

Lees verder

Op dinsdagavond 12 november organiseren de gemeente en "Stichting Jumelage Hendrik-Ido-Ambacht - Bergen (D)" een informatieavond in de Cascade over onze partnerstad Bergen.

Lees verder

Ambacht onderneemt nodigt de ondernemers van Hendrik Ido Ambacht uit voor een lunch met een presentatie over duurzaamheid en circulariteit.

Lees verder

Ieder jaar krijgen meerdere mensen tijdens de lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Een blijk van waardering voor iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse samenleving. Kent u zo iemand in uw omgeving? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een lintje.

Lees verder

Ons lid Visser & Visser vestiging Gorinchem is verhuisd. Sinds 11 februari zijn zij gehuisvest aan Einsteinstraat 2. Donderdag 4 april 2019 bent u vanaf 16.00 uur van harte welkom om hun nieuwe locatie te komen bezichtigen.

Lees verder

Op 14 maart is er een bijeenkomst voor (sociaal) ondernemers in Landvast. Deze activiteit vindt plaats op de Dag van de 1000 Voorbeelden, een initiatief van het project ‘Op naar de 100.000 banen’ (een project van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland).

Lees verder

Op dit moment worden de werkzaamheden aan het kleinschalige bezoekerscentrum op het eiland Sophiapolder afgerond. In maart 2019 is de officiele opening. Dit is een initiatief van Stichting Bezoekerscentrum Sophiapolder (SBS) in samenwerking met Stichting Het Zuid-Hollands Landschap.

 

Lees verder

De komende maanden wordt er in opdracht van Rijkswaterstaat gewerkt aan Reconstructie Aansluiting A16 – N3. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van het knooppunt bij Dordrecht en de aansluitingen realiseren voor het nieuwe bedrijventerrein Dordtse Kil IV.

Lees verder

Tijdens het MBO job event ‘Baas over je eigen toekomst’ op 26 november tussen 15.00 uur en 19.00 uur in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht, zijn alle ingrediënten aanwezig om de basis te leggen voor een krachtige samenwerking.

Lees verder

Werkzaamheden A16 vanuit Rotterdam richting Dordrecht  

Weekend 1: van vrijdag 15 juni 22.00 uur tot maandag 18 juni 05.00 uur.
Weekend 2: van vrijdag 22 juni 22.00 uur tot maandag 25 juni 05.00 uur.

https://www.rijkswaterstaat.nl/over-ons/nieuws/nieuwsarchief/2018/05/a16-werkzaamheden-15-tot-18-juni-en-22-tot-25-juni-2018.aspx

Lees verder

Neem een gratis startabonnement op de Milieubarometer en/of doe een gratis offertecheck voor led-verlichting en zonnepanelen.

Dit aanbod van de gemeente is geldig tot eind 2020 en geldt alleen voor ondernemers die in Hendrik-Ido-Ambacht zijn gevestigd.

Lees verder

Op 5 september staat er een bijzondere avond gepland: het seminar Nederland = ANDERS met Jan Peter Balkenende. Een avond in het Apollo Hotel Papendrecht, speciaal ook voor ondernemers in de regio Drechtsteden.

www.stichtinganders.nl/seminar

 

Lees verder

Bent u op zoek naar financiering voor uw innovatieplannen? Dan mag u dit event niet missen! Tijdens 'Innoveren & Investeren' op woensdagmiddag 23 mei helpen we u graag op weg met praktische informatie over fondsen, subsidies en regelingen die voor u beschikbaar zijn. Maak kennis met de verschillende fondsmanagers die u hierin verder kunnen helpen en met collega ondernemers uit de regio die met financiering hun ideeën succesvol verder hebben gebracht.

Lees verder

Je bent ondernemer;

daarbij hoort het presenteren van je bedrijf en contact maken met andere ondernemers.

Wij als VAO stimuleren dit en brengen lokale bedrijven met elkaar in contact. Met trots presenteren wij daarom de definitieve datum voor de bedrijvenbeurs!

De eerste Bedrijvenbeurs Ambacht vindt plaats op 17 oktober 2018 aanstaande in Cascade! Laagdrempelig in een dynamische en gastvrije sfeer in de Xebiuszaal van Cascade.

Lees verder

Dordrecht - Innoveren in de maritieme sector in de regio met goed opgeleid personeel uit de regio, dat is het doel van het vandaag gelanceerde Maritiem TechPlatform. Bestuurders van STC Group en het ROC Da Vinci College zetten vandaag hun handtekening onder een document dat de samenwerking tussen beide scholen bestendigt. Het Maritiem TechPlatform is de opvolger van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Maritieme Techniek (CIV MT).

Lees verder

Op 26 april 2018 staat er een gesprek gepland met Diederik Samsom, de "kartrekker" van de Energiestrategie Drechtsteden. Voelt u zich als ondernemer betrokken en wilt u graag meedenken over dit onderwerp? Meld u dan aan!

Lees verder

Namens Rijkswaterstaat nodigen wij u uit om op donderdag 31 mei 2018 deel te nemen aan de tweede bijeenkomst ‘Bereikbaarheidsmanagement Groot Onderhoud N3’.

Lees verder

Net als veel inwoners, hebben de twee Wethouders Verkeer bijna dagelijks last van drukke wegen in hun gemeenten. “De economie trekt aan en dat merk je aan het aantal auto’s op de weg” vertelt Van de Velde. “Het voordeel van onze gemeenten is dat we goed bereikbaar zijn via de A16 en A15, maar dat is ook ons manco”, vult Kreukniet aan, “zodra er iets gebeurt op deze snelwegen, staat het helemaal vast”. En dus maken beide wethouders zich hard voor verbeteringen!

Lees verder

Leerwerkbedrijf Werkvisie De Hoop Locatie Ambachtse Bedrijven is in 1993 onder de naam Dagactiviteitencentrum Eleos De Doorgang begonnen. Wij zijn dankbaar dat wij dit jaar al 25 jaar begeleiding mogen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees verder

Graag nodigen we u uit voor een inspirerende bijeenkomst op
7 maart over de opleidingsbehoefte in de maritieme sector. 

Onderwijs- en kennisinstelling STC Group onderzocht de behoefte aan maritieme opleidingen in Hardinxveld-Giessendam en de regio. Dit in aansluiting bij de Leertuin Maritieme Economie.

Tijdens de bijeenkomst maken we de uitkomsten van de enquête bekend en bespreken we graag met u de concrete vervolgstappen. De heer Kommer Damen is gastspreker tijdens de bijeenkomst.

Lees verder

De Innovation Award ZHZ is een gezamenlijk initiatief van Werkgevers Drechtsteden en Drechtsteden BUSINESS en mag zich inmiddels verheugen in een breed draagvlak bij bedrijven, instellingen en de regionale en lokale overheden. De organisatie van de Innovation Award ZHZ is in handen van Stichting Ondernemersprijzen Nederland, een samenwerking tussen de twee initiatiefnemers. Deze stichting zet zich in voor het organiseren en promoten van de Innovation Award ZHZ zonder enig winstdoel.

Ook in 2018 zal rondom de uitreiking van avondvullend programma zijn, net als vorig jaar toen het bedrijf IV-infra uit Sliedrecht won. Naast de uitreiking van de Innovatie Award 2017 werden er toen onder aanvoering van het Da Vinci College ook prijzen uitgedeeld aan MBO-studenten die uitblonken bij hun leerbedrijf. Ook reikte NexTech enkele scholarships uit aan leerlingen van het VWO die opvielen met hun technisch profielwerkstuk. Tijdens de editie van 2018 zullen de studiebeurzen wederom worden vergeven aan jonge, veelbelovende talenten en zal er ook weer, net als in 2017, een Amega Super Stageplaats worden aangeboden.

Lees verder

Het bedrijf Marine Innovators uit Papendrecht ontvangt een bijdrage uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Het bedrijf gebruikt deze co-financiering om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren voor hun innovatieve installatieconcept voor windmolens op zee. Het bedrijf investeert zelf ook in dit onderzoek. 

Lees verder

De Nederlandse economie groeit en ook in de Drechtsteden zijn er weer volop banen. Werkgevers hebben zelfs moeite hun vacatures te vervullen. Toch zijn er ook nog steeds veel mensen voor wie het lastig is om een baan te vinden of te behouden. Het gaat om mensen die met wat extra inspanningen of aanpassingen vaak een waardevolle bijdrage kunnen leveren binnen bedrijven.

Lees verder

Op vrijdag 6 oktober bracht de gedeputeerde mevrouw A. Bom-Lemstra een werkbezoek aan Hendrik-Ido-Ambacht en Bolidt om te praten over de ontwikkeling van bedrijventerrein Antoniapolder en het Waterbusplein. De gastvrije ontvangst vond plaats bij Deal Drechtcities. 

Lees verder

Op Prinsjesdag wordt het belastingplan 2018 voor u gepresenteerd. Welke wijzigingen gaan u of uw onderneming raken? En hoe zien de nieuwe belastingplannen eruit? Visser&Visser nodigt u uit!

Lees verder

De Kamer van Koophandel geeft met elf partners de dienstverlening aan ondernemers een nieuwe inhoud op het innovatieve OnderNemerSplein in Rotterdam. Daar gaan ondernemers elkaar ontmoeten, vraagstukken aanpakken en toekomstverkenningen uitvoeren. 

Lees verder

De website is in een nieuwe jas gestoken voor leden, potentiele leden, belangstellenden en samenwerkingspartners. Meer focus, is frisser en krachtiger. Dit komt tot uiting in de sprankelende opzet en sprekende teksten.

Lees verder

2017 is een jaar van vernieuwing voor Koedood Dieselservice, innovator in de wereld van aandrijvingstechniek voor scheepvaart, offshore en industrie.

Lees verder

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Bolidt start project AREA78 met bouw Experience & Innovation Center 
Innovatieve publiek-private samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht

Lees verder