• 24-11-2020

Column: Jij hebt een forse uitdaging!

Voordat je met het lezen van deze column begint, heb ik één verzoek: lees hem alsjeblieft uit. Wat erin staat, heeft betrekking op jullie allemaal. We zien elkaar helaas wat minder op bijeenkomsten, maar we willen jullie wel graag meenemen in alles wat er speelt. En dat is heel veel! We hebben drie uitdagingen op een rij gezet. Want uitdagingen hebben we!

Uitdaging 1        Wij laten je niet zitten, jij ons ook niet?

We hebben als ondernemers allemaal te maken met de maatregelen en gezondheidsproblematiek rondom COVID-19. Ik wens iedereen dan ook veel gezondheid en succes hiermee toe. Wij zijn er wel klaar mee, maar het virus is helaas nog niet klaar met ons. Loop je tegen zaken aan waarover je wilt sparren? Schroom niet, maar pak die telefoon en bel ons! De VAO is nog meer dan anders jullie aanspreekpunt, vraagbaak en partner. Maak daar gebruik van!

Uitdaging 2        Welke bijdragen kan jij leveren?

De overheid eist van ons dat we een bijdrage leveren aan een meer duurzame wereld. En dat kunnen we ook. Ik daag je uit om te kijken welke bijdrage jij kunt leveren. Mogelijk met concrete oplossingen voor andere ondernemers in en buiten Ambacht? Of door mee te doen met de acties die de gemeente op touw heeft gezet inzake groene daken of zonne-energie. Misschien kan je als ondernemer iets bedenken waar andere baat bij hebben en wat voor jou een businessmodel is. Lees de artikelen hierover in de nieuwsbrief!

Uitdaging 3        Praat mee over verkeer en mobiliteit in Ambacht

Afgelopen jaren hebben we veel last gehad van files, maar ook van veel verkeer door Ambacht, waaronder vrachtverkeer. Momenteel zijn er wat minder verkeersbewegingen, maar na de coronaperiode zal dat ongetwijfeld weer toenemen. Niet iedereen kan en wil thuiswerken. Het openbaar vervoer is helaas niet overal praktisch inzetbaar en bereikbaar. En transport van goederen blijft nodig. De gemeente is NU bezig met het opstellen van een nieuw mobiliteitsplan voor 2021-2030. Als je ideeën hebt, breng ze in. Als je klachten hebt, laat het weten! Als je een bijdrage kunt leveren aan slimmer omgaan met mobiliteit, meld je aan! Geef voor eind november je klachten of suggesties door aan mij en ik zorg dan dat die meegenomen worden bij de gemeente in het vervolgtraject. Laat deze kans niet liggen. Als het plan er ligt, heb je er geen invloed meer op.

Tot slot!

Het bestuur van de VAO mist jullie en we leven met alle ondernemers mee. Sterkte met alles wat er speelt. Blijf gezond, zoek contact met ons, en laten we onze creativiteit en ondernemersgeest blijven aanspreken, ook in lastige tijden! 

 

Gert de Jong

Voorzitter VAO