• 19-02-2024

Ben jij op zoek naar personeel?

In Hendrik-Ido-Ambacht ligt sinds enige tijd een asielzoekersboot bij het bedrijventerrein Antoniapolder. Er is goed en regelmatig overleg tussen de VAO, de bedrijven op de Antoniapolder en het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers).

Onlangs hebben we met elkaar afgesproken dat we gaan proberen om werkzoekenden die op deze boot wonen aan een baan te helpen.

Wij hebben aan het COA gevraagd of er cv’s beschikbaar zijn, zodat we weten welke arbeidskrachten er in Ambacht op zoek zijn naar werk. Deze cv’s zijn nu beschikbaar!

Voor ondernemers willen we het zo toegankelijk mogelijk maken om met deze mensen te werken. De bewoners van de boot kunnen een tewerkstellingsvergunning krijgen. Als er een geschikte kandidaat is, vraagt het COA de tewerkstellingsvergunning aan COA via de IND. Sommige mensen hebben al een verblijfsstatus, dan is deze stap niet nodig. Als je interesse hebt, kunnen we desgevraagd de cv’s delen van de kandidaten.

Het COA heeft ons enorm geholpen met de cv’s die ze hebben opgesteld. Nu zijn wij als ondernemers aan zet om met deze mensen in gesprek te gaan en te kijken of we hen geschikt werk kunnen bieden!

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ilse van Chastelet (Woonbegeleider) Telefoon: 06 29 26 47 83