• 01-03-2019

Lintjesregen

Er zijn regels voor het toekennen van een Koninklijke onderscheiding. Deze zijn in het hele land gelijk. U vindt ze op www.lintjes.nl

De behandeling van een voordracht neemt veel tijd in beslag. De burgemeester beoordeelt de voordracht en stelt een advies op. Dit wordt ter beoordeling voorgelegd aan de Commissaris van de Koning, het Kapittel voor de Civiele Orden en de betrokken minister. Het ontwerpbesluit wordt tenslotte ondertekend door de koning. Burgemeester Heijkoop reikt de onderscheiding en bijbehorende versierselen uit in naam van de koning tijdens de lintjesregen.

Zorg ervoor dat uw voordracht voor 1 juli 2019 bij ons binnen is. Lever zoveel mogelijk relevante informatie aan over de persoon die u voordraagt. U vindt het voordrachtformulier op www.h-i-ambacht.nl en op www.lintjes.nl.

Wilt u vooraf meer informatie of twijfelt u of de verdiensten bijzonder genoeg zijn? Neem dan contact op met mevrouw B. van Bennekom via telefoonnummer 14078 of per e-mail b.van. bennekom@h-i-ambacht.nl.