• 04-06-2018

Verkeershinder A16 Rotterdam - Dordrecht

De werkzaamheden vinden plaats tussen knooppunt Ridderkerk-Zuid en Dordrecht. De A16 blijft daarbij gedeeltelijk open. Voor verkeer vanuit Rotterdam richting Dordrecht zijn er minder rijstroken beschikbaar.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl

Afsluitingen

In het 1e weekend zijn de toe- en afrit van en naar Zwijndrecht afgesloten. Dit geldt ook voor afrit 21 naar Dordrecht-centrum op de parallelrijbaan. Op de hoofdrijbaan blijft afrit 21 naar Dordrecht-centrum wel open.

In het 2e weekend is afrit 21 naar Dordrecht-centrum op de hoofdrijbaan afgesloten. Afrit 21 naar Dordrecht-centrum op de parallel rijbaan is open.

’s Nachts is er tijdens de weekenden één rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 29 juni 22.00 uur tot maandag 2 juli 05.00 uur.

Omleidingsroutes

  • Weekend 1: verkeer vanuit Rotterdam richting Zwijndrecht kan gebruikmaken van afrit 23 Hendrik-Id0-Ambacht.
  • Voor weekend 2 zijn er geen omleidingen. Het verkeer kan gebruikmaken van afrit 21 naar Dordrecht-centrum op de parallelrijbaan en de toe- en afrit van en naar Zwijndrecht.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. 

Bijzonderheden

Hulp- en nooddiensten

Hulp- en nooddiensten kunnen gewoon over de beschikbare stroken van de A16 en de parallelrijbaan, net zoals het overige verkeer.

In het 1e weekend kunnen hulp- en nooddiensten vanuit Rotterdam richting Dordrecht-centrum rijden via Hendrik-Ido-Ambacht (afrit 23). Bij spoed kunnen zij gewoon rijden via de toe- en afrit van en naar Zwijndrecht.

Verder kunnen hulp- en nooddiensten gebruikmaken van afrit 21 naar Dordrecht-centrum op de hoofdrijbaan.

In het 2e weekend is afrit 21 naar Dordrecht-centrum op de hoofdrijbaan afgesloten. Hulpdiensten kunnen rijden via afrit 21 op de parallelrijbaan.

Over de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat de bestaande deklaag. Daarnaast vervangen we de detectielussen.

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het onderhoudsprogramma dat Rijkswaterstaat in de provincie Zuid-Holland in 2018 uitvoert. In totaal gaat het om de renovatie van ongeveer 36 wegvakken en 82 bruggen, viaducten en/of tunnels. Met dit reguliere onderhoud zorgen we ervoor dat het verkeer in Zuid-Holland vlot en veilig kan blijven rijden.

 

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op: werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl

Heeft u vragen? Twitter naar @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis)