• 08-09-2022

Gratis loopbaanadvies voor iedereen

De arbeidsmarkt piept en kraakt onder een overvloed aan vacatures en tekort aan personeel. Werkgevers zitten te springen om nieuwe werknemers en moeten tegelijkertijd alle zeilen bijzetten om goed personeel te behouden. Daarnaast worden werknemers en werkzoekenden -terecht- steeds kritischer en kiezen zij bewust voor een baan die bij hen past en waar zij zich verder kunnen ontwikkelen. Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals, organiseert van 12 tot en met 17 september 2022 voor de achtste keer de Week van de Loopbaan, waarin loopbaanprofessionals hun deuren openen voor iedereen die een gratis loopbaanadvies wil. In Hendrik-Ido-Ambacht kan men terecht bij Loopbaancoach Debby Oppenoorth-Lux van Lux Coaching.

Noloc wil met de Week van de Loopbaan landelijk aandacht geven aan het belang van LevenLangOntwikkelen én alle vormen van (persoonlijke) begeleiding van mensen en organisaties op de arbeidsmarkt. In Nederland zijn ruim 500 Noloc loopbaanprofessionals die meedoen met de Week van de Loopbaan.

Voor werkenden en werkzoekenden

Loopbaanprofessionals zijn er om werkenden en werkzoekenden te adviseren over welke stappen zij kunnen nemen om vitaal en duurzaam inzetbaar te blijven. Zeker met het oog op de toekomst, in een arbeidsmarkt die continu in ontwikkeling is door onder andere digitalisering en robotisering. Nieuwe banen verschijnen, oude banen verdwijnen. Blijven leren en ontwikkelen is daarom belangrijk, maar plezier in het werk is minstens zo belangrijk.

Door in gesprek te gaan met een loopbaanprofessional ontdekken werkenden en werkzoekenden wat hun kwaliteiten zijn, hoe zij zich verder kunnen ontwikkelen en hoe dit past in de huidige en toekomstige wereld van werk. Een traject met een loopbaanprofessional resulteert in een lange termijnplan waarin de persoonlijke ontwikkeling, leerdoelen en ambities centraal staan.

Voor bedrijven

In de krappe arbeidsmarkt van nu is het voor bedrijven nog belangrijker geworden om personeel te behouden. Actief bezig zijn met loopbaanbeleid zorgt ervoor dat de organisatie zich richt op de inzet van medewerkers, op hun kwaliteiten en de ontwikkeling ervan.

De Week van de Loop baan in Hendrik-Ido-Ambacht

Debby Oppenoorth- Lux heeft haar coachingspraktijk in Hendrik-Ido-Ambacht en is aangesloten bij Noloc. Tijdens de Week van de Loopbaan kan men hier -zowel online als face to face- terecht voor een persoonlijk gesprek.

Maak nu je afspraak met Debby Oppenoorth- Lux via de mail: debby@lux-coaching.nl of op de website lux-coaching.nl. Voor vragen en meer informatie 06-19550089.