• 07-04-2020

Column: Het is stil op straat

De horecaondernemers zijn hard getroffen. Ook bedrijven in de persoonlijke verzorgingssfeer, sportscholen en de detailhandel krijgen forse klappen te verwerken. Paramedici kunnen hun werk niet meer doen.En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Maar er zijn gelukkig ook nog veel bedrijven die voldoende werk hebben. Vaak in aangepaste vorm met behulp van thuiswerken en de nodige voorzorgsmaatregelen. Ik hoor ook geluiden dat sommige bedrijven nog wel extra mensen kunnen gebruiken. Is dat iets waar we (tijdelijk) ZZP-ers mee kunnen helpen die nu geen werk hebben? Ik roep jullie op om te kijken of er werkzaamheden zijn waar je iemand voor kunt inhuren. Wij helpen jullie daarbij. We hebben een website gelanceerd www.ambachtwerkt.nl. Hierop kunnen oproepen geplaatst worden die hierop betrekking hebben. Zie het artikel hierover in de nieuwsbrief van 7 april en op de website. Ik doe een oproep aan jullie allemaal! Of je veel werk hebt of niet. Steun elkaar in deze surrealistische tijd. Hoe? Dat kan door even met elkaar te bellen om te vragen hoe het gaat. Of door je inkopen te doen bij andere lokale ondernemers of winkeliers. Laten we onze creativiteit inzetten om ons met elkaar door deze periode heen te slaan.

Wij hebben een alternatief bedacht voor onze bijeenkomst van april. Nu het niet mogelijk is om elkaar te ontmoeten, bieden wij jullie een voucher aan die te besteden is bij één van de restaurants van Ambacht waar we eerder zijn geweest. Zo helpen we onze collega-ondernemers en hebben we allemaal iets leuks om naar uit te kijken. In deze nieuwsbrief lees je hoe we dat uitvoeren. Doe ook mee!

Juist in deze tijd willen we als VAO-bestuur laten merken dat we er zijn voor alle ondernemers. Dat doen we graag! Ik wil jullie bedanken voor de berichten die we ontvangen van leden die vragen of ze iets kunnen betekenen voor andere ondernemers. Hartverwarmend! Als we een hulpvraag krijgen, zullen we vraag en aanbod zeker bij elkaar brengen. Ik wens jullie allemaal veel sterkte, energie en creativiteit!

Gert de Jong, voorzitter.