• 04-11-2019

Informatieavond partnerstad Bergen (D)

Op dinsdagavond 12 november organiseren de gemeente en "Stichting Jumelage Hendrik-Ido-Ambacht - Bergen (D)" een informatieavond in de Cascade over onze partnerstad Bergen.

Wil je meer weten over Bergen en wat partnergemeente inhoudt? Reserveer dan dinsdag 12 november in je agenda. Vanaf 19:00 uur ben je welkom in de Cascade en om 19:30 uur starten we. Hoewel de toegang gratis is, is aanmelden wel noodzakelijk. Aanmelden kan via een e-mail naar jumelage.hia@gmail.com met daarin je naam en hoeveel personen er naar deze avond komen. Je krijgt dan een mail terug met je toegangskaarten.

Grensverleggend informatief

Je kent het wel als je ons dorp binnenrijdt. Het bord wat aangeeft dat je de gemeentegrens passeert, maar onder dat bord hangt nog een bord met daarop “Partnergemeente van Bergen (D)”.

Maar misschien vraag je je wel eens af;

- Wat betekent dat, “partnergemeente”?
- Wat heb ik eraan?
- Wat heeft mijn onderneming eraan?
- Waar ligt Bergen?
- Wat gebeurt er in Bergen en wat heeft dat met Ambacht te maken?

Op dinsdagavond 12 november organiseert de gemeente samen met de Stichting Jumelage Hendrik-Ido-Ambacht – Bergen (D) een “vriendschappelijke” informatieavond in de Cascade. Onder andere Dr. Ottfried Franke en de Amsterdamse schrijfster Ariëlla Kornmehl proberen op deze en andere vragen antwoord te geven.

Tot slot worden onder de aanwezigen enkele gesigneerde boeken van Ariëlla verloot.

Wist je dat Bergen en Hendrik-Ido-Ambacht al vanaf 2003 partnergemeentes zijn en er sinds die tijd meerdere “sportieve en culturele” vriendschappen zijn ontstaan?