10 april 2018 Ledenbijeenkomst Historie scheepssloperijen

  • 10-04-2018
  • Cultureel Centrum Cascade

Tot ongeveer vijftien jaar geleden hebben vele generaties Ambachters hun brood verdiend met het slopen van schepen bij de sloperijen van Frank Rijsdijk-Holland.

In 1963 heeft de AVRO hier een mooie film over gemaakt welke wij hebben kunnen bemachtigen en aan onze leden kunnen laten zien.

Passend bij dit thema wordt u een echt "slopers"diner aangeboden.

Cultureel centrum Cascade

Hoge kade 50
3341 BE Hendrik ido Ambacht

Het programma voor deze avond is als volgt:

  • 17.30 uur tot 18.00 uur inloop
  • 18.00 uur opening door de voorzitter en wethouder
  • 18:15 uur film in de Xebius theaterzaal
  • 19:30 uur Buffetdiner
  • 22:00 uur einde van een historische avond

Verslag van bijeenkomst

Ambacht wereldberoemd om haar sloopkunsten! Een verassende film en bijeenkomst van de Ambachtse ondernemersvereniging (VAO) in Cultureel Centrum Cascade.

Tot ongeveer vijftien jaar geleden hebben vele generaties Ambachters hun brood verdiend met het slopen van schepen bij de sloperijen van Frank Rijsdijk-Holland.
In 1963 heeft de AVRO hier een mooie film over gemaakt welke de VAO heeft kunnen bemachtigen en aan onze leden kon laten zien, met dank aan de gastspreker de heer van Namen

Met elkaar hebben we gekeken naar een onderschat stukje historie van onze woon- en werkplaats Hendrik ido Ambacht.

Geluiden dat het Arbo technisch niet geheel volgens de richtlijnen ging in die tijd; mannen van staal zullen we maar zeggen.

Zeer vermakelijk om te zien hoe de werklui zich uitten en vertelden over de werkzaamheden die zij met plezier en trots uitvoerden op de grootste scheepssloperij van verre omstreken.

Bij een aantal leden bracht het jeugdherinneringen; als kleine jongen naar de overkant met een bootje om vervolgens stiekem te struinen over de werf.

Tijdens deze bijeenkomst werd het “slopersdiner” begeleidt door een proeverij van Ambachtse Bieren en kregen nieuwe leden en introducees de mogelijkheid zich nader voor te stellen waardoor stevig netwerken van start kon gaan.

De VAO is op gericht in 1991 en is sindsdien uitgegroeid tot een gewaardeerde netwerkplaats voor ondernemers die een klankbord zoeken met andere ondernemers.

De vereniging telt ruim 100 leden en is groeiende. Negen keer per jaar komen de leden bij elkaar en wordt hen een gevarieerd programma geboden.

Middels de website en nieuwsbrieven wordt relevante informatie gedeeld. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.vaonet.nl

Fotoreportage