Federatiebijeenkomst Drechtsteden

  • 09-04-2024
  • Landvast Alblasserdam

Op dinsdag 9 april organiseert de Federatie Drechtsteden (9 ondernemersverenigingen in de regio) samen met Smart Delta Drechtsteden weer de jaarlijkse bijeenkomst voor alle leden van deze verenigingen, lokale bestuurders en ambtenaren. Ook dit jaar in Landvast te Alblasserdam.

Thema: Vernieuwde toekomst

Dagvoorzitter Perry van der Elst neemt je het eerste programmadeel graag mee in onder andere een aantal Federatie successen van de afgelopen periode. Erik Ziengs, voorman van Ondernemend Nederland en voormalig politicus, vertelt hoe hij een brug slaat tussen ondernemers en de (landelijke) politiek.

Keynotespreker Leen Zevenbergen is expert op het gebied van ondernemen, duurzaamheid en artificial intelligence (AI). Zijn verhaal gaat over de vernieuwende toekomst voor de mkb-ondernemer, de rol van technologie en AI én kansen en uitdagingen de komende vijf jaren.

Daarna is er volop gelegenheid om te netwerken. Dit uiteraard onder het genot van een drankje en een heerlijk buffet.

Programma

Wij heten je vanaf 16.30 uur van harte welkom. De deuren sluiten om 17.20 uur voor aanvang van de bijeenkomst. Graag vragen wij je tijdig aanwezig te zijn.

17.30 uur: Eerste programmadeel
18.00 uur: Keynotespreker Leen Zevenbergen
19.00 uur: Buffet en netwerken
21.00 uur: Einde bijeenkomst

Locatie

Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam

Verslag van bijeenkomst

De 9 regionale ondernemersverenigingen die samen de Federatie Drechtsteden zijn, organiseerde samen met Smart Delta Drechtsteden op dinsdag 9 april de jaarlijkse bijeenkomst voor alle leden van de bij de Federatie aangesloten verenigingen. Het thema van dit jaar: ‘Drechtsteden in de ban van…. VERNIEUWENDE TOEKOMST’.

260 regionale ondernemers – een uitverkocht huis - waren aanwezig in Landvast te Alblasserdam. Na het inloopuur startte dagvoorzitter Perry van der Elst met een kort interview van voorzitters Gert de Jong, Wico van Helden en Karen van Namen over de toegevoegde waarde van de Federatie voor de regionale ondernemers. Wico, tevens voorzitter van de Federatie, maakte daarbij meteen gebruik om Gerard Vaandrager – die recent afscheid heeft genomen als voorzitter van de Ondernemersvereniging Zwijndrecht, hartelijk te bedanken voor zijn inzet en fijne samenwerking de afgelopen tien jaar.

Eric Ziengs, alweer enige tijd de opvolger van Hans Biesheuvel, sprak als voorzitter van ONL voor Ondernemers, kort en krachtig over de toegevoegde waarde van de onderlinge samenwerking. Want door informatie te delen en samen op te trekken kom je aantoonbaar verder. Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking in de recente opgestarte innovatietafel Bereikbaarheid
Het tweede deel van de avond was het podium voor key-note spreker Leen Zevenbergen. Hij sprak over de vernieuwende toekomst voor de mkb-ondernemer, de rol van technologie en AI en de kansen en uitdagingen voor de komende vijf jaren. Een zeer inspirerende lezing die genoeg stof tot napraten gaf.

Daarna was er volop gelegenheid te netwerken onder het genot van een heerlijk buffet en een drankje.

De Federatie kijkt terug op een bijzonder geslaagd event; graag tot volgend jaar!

Foto's Cees van Meerten

Fotoreportage