VAO expositie Ogen van de oorlog

  • 20-12-2022
  • Gemeentehuis

Ogen van de oorlog - очі війни

De Oekraïense Kunstenares Mariya Amariy gebruikt haar kunst om de wereld over de situatie in haar land te vertellen. Haar werken zijn nu te zien in het gemeentehuis van Hendrik-Ido-Ambacht.

Datum: 20 december
Locatie: Gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht
Inloop: 16.30u
Start programma: 17.00u tot 18.30u

“Alle dromen van de Oekraïners zijn gebroken. Niets is nog hetzelfde sinds zij huis en haard verlieten. Het is voor mij als kunstenaar noodzakelijk om mijn emoties op het doek te vereeuwigen", vertelt Mariya. Zij is een van de gevluchte Oekraïners die in Ambacht een ‘thuis’ vond. Ontheemd, op zoek naar een veilig onderkomen.

Vele inwoners, organisaties én bedrijven zetten zich – tot op de dag van vandaag – in om haar en andere gevluchte Oekraïners een tijdelijk ‘thuis’ te bieden in Ambacht.

Onlangs bezocht onze voorzitter Gert de Jong de expositie 'Ogen van de oorlog'. "Het is erg indrukwekkend en brengt je dichter bij de realiteit van dit drama. Maar het laat ook zien wat onze vrijheid waard is."

Wij nodigen jullie daarom graag uit om kennis te maken met Mariya en haar expositie te komen bekijken in het gemeentehuis. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Mariya is erg vereerd met het feit dat wij dit organiseren vanuit de VAO.