VAO Bedrijvenbeurs

  • 12-10-2022
  • Albeka Hendrik-Ido-Ambacht

De Ambachtse Bedrijvenbeurs 2022

De VAO organiseert de tweede Ambachtse Bedrijvenbeurs voor alle Ambachtse bedrijven, dus ook voor niet-leden. Zo brengen we lokale bedrijven en ondernemers met elkaar in contact. Ook jij kunt daar onderdeel van zijn! Presenteer jezelf en je bedrijf én maak direct contact met andere Ambachtse ondernemers in een laagdrempelige setting en ontspannen sfeer.

Datum: 12 oktober 2022
Locatie: Albeka Noordeinde 206 Hendrik-Ido-Ambacht (let op: locatie is gewijzigd)
Tijd: van 16:00 uur tot 21:00 uur

Verslag van bijeenkomst

“Wat doe jij eigenlijk?”

Op die vraag gaven ruim 60 ondernemers antwoord op de Ambachtse Bedrijvenbeurs van de Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO) die dit jaar werd georganiseerd bij Albeka. Naast de vertegenwoordigde ondernemers kwamen diverse andere bezoekers langs en was de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht ook goed vertegenwoordigd.

Bijzonder om mee te maken: al die ondernemers bij elkaar. Hoewel de Ambachtse ons-kent-ons sfeer zo duidelijk aanwezig was, waren er toch nog veel ondernemers die niet wisten wat de ander deed. Dat zorgde voor leuke kennismakingen, gesprekken en opdrachten.

Naast de wethouders Flach en Oelfke- ten Seldam en een aantal raadsleden waren de inkopers van de gemeente aanwezig. Lokaal aanbesteden is een belangrijk onderwerp voor de VAO, ondernemers en de gemeente Daarom was het goed dat tussen al die partijen het gesprek aangegaan kon worden. 

Lydison voorzag alle deelnemers en bezoekers van een hapje en drankje en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. 

Door middel van de thema-inspiratietafels konden ondernemers laagdrempelig in gesprek te gaan. Ricardo Wervenbos van Berkman verzorgde de inspiratietafel over duurzaamheid, een steeds belangrijker en integraler onderdeel van de bedrijfsvoering. De ondernemers gingen in gesprek over energieopwekking, verbruik en verduurzaming van het vastgoed. De conclusie was dat werken vanuit een collectief het meeste kans van slagen heeft naar de toekomst.

‘Hoe ervaar jij het ondernemerschap?’ was de vraag waarmee de inspiratietafel Loopbaanbegeleiding & Coaching werd geopend. Deze tafel werd geleid door Debby Oppenoorth-Lux van Lux Coaching. De conclusie was dat het met enige regelmaat alle ballen hooghouden is, altijd aan staan en hollen, maar weinig stilstaan is. Je wilt natuurlijk staan voor je klant, je samenwerkingspartner, je collega, je dienstverlening en je product. Maar op tijd grenzen aangeven en duidelijke keuzes maken in het prioriteren van tijd (en vooral vrije tijd), bleek voor velen een belangrijke pijler. Er kwamen mooie gesprekken op gang en persoonlijke ervaringen werden met elkaar gedeeld. 

We kijken uit naar de volgende beurs!

Fotoreportage