Politiek café

  • 09-11-2021
  • De Heeren van Ambacht

In maart volgend jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Uiteraard is dit belangrijk voor alle inwoners, maar als ondernemer heb je vaak nog net wat andere vragen en belangen. Hoe staan de politieke partijen in Ambacht tegenover ondernemers, werkgevers en bedrijven? In een pitch van een minuut per partij ontdek je de speerpunten die zij in hun verkiezingsprogramma’s hebben opgenomen, met name voor Werkend Ambacht. Discussieleider Roel Pot zal vervolgens de interactie leiden tussen de politici en de ondernemers. Uiteraard wordt er ook een diner geserveerd om zeker te weten dat iedereen voldoende energie heeft om er een dynamische avond van te maken.

Kom jij ook jouw zaken bespreken met de Ambachtse politiek? Meld je dan snel aan!

Datum: 9 november a.s.
Locatie: Heeren van Ambacht
Inloop: vanaf 17.00 uur
Start programma: 18.00 uur.
Einde programma: rond 21.00 uur

Verslag van bijeenkomst

VAO doet zaken met de Gemeente

Wat doet de gemeente goed voor de ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht? Wat is de grootste ergernis van ondernemers binnen de gemeente? En wat zou je als ondernemer nog gerealiseerd willen zien in Ambacht? Dit en vele vragen en stellingen werden dinsdag 9 november uitgebreid besproken in het Politieke Café van de Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO) in De Heeren van Ambacht.

Met het oog op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 kregen alle Ambachtse politieke partijen de mogelijkheid hun in debat te gaan met de Ambachtse ondernemers. Lijsttrekkers en raadsleden van CDA, D66, EVA, Gemeente Belangen, PvdA, SGP-ChistenUnie en VVD gingen in gesprek over het ondernemersklimaat in Ambacht. In een pitch van een minuut vertelden de lijsttrekkers waarvoor zij zich willen hard maken of wat de wensen van ondernemers zijn.

Na het voorgerecht nam Rotterdammer Roel Pot de leiding; aan de hand van stellingen ondervroeg hij de ondernemers en de raadsleden over diverse onderwerpen. Daaruit kwamen onder andere de volgende conclusies:

Het overgrote gedeelte van de ondernemers is aardig tevreden over de gemeente en vindt samenwerken met de Drechtsteden belangrijk. 

Hoewel de meeste ondernemers aangeven dat zowel de gemeente als bedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor de kosten van de verduurzamingseisen, vinden de meeste ondernemers dat de eisen voor het circulaire bedrijventerrein Ambachtsezoom te hoog liggen.

Het parkeerbeleid bij de bedrijventerreinen, maar ook in de wijken in Ambacht is een doorn in het oog van veel ondernemers en ook het aanbestedingsbeleid van de gemeente kan volgens sommige ondernemers een stuk beter. 

De partijen gaven hun visies hierop en gaven én verkregen nieuwe inzichten. Tussendoor werden het hoofdgerecht en dessert gereserveerd, waardoor er ook nog tijd was voor persoonlijke gesprekken tussen de politiek en de ondernemers. De wens om meer met elkaar in gesprek te zijn, werd door nagenoeg iedereen gedeeld. De VAO kijkt met belangstelling uit naar de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen.

Fotografie: Cees van Meerten FotoExpressie

Fotoreportage