VAO/Gemeente BBQ

  • 21-09-2021
  • Gemeentehuis Hendrik-Ido-Ambacht

Het is weer tijd voor een echte roast: de netwerkbarbecue van de VAO en de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht vindt dit jaar plaats op 21 september van 17:00u tot 19:30u. 

Naast de VAO-leden, waaronder ook de leden met een basislidmaatschap, zijn alle ondernemers uit Hendrik-Ido-Ambacht uitgenodigt voor deze jaarlijkse bijeenkomst. Nog meer gelegenheid om te netwerken, en dus nog meer reden om deze avond niet aan je voorbij te laten gaan!

Om goede organisatie mogelijk te maken wijzen wij je graag op de volgende aandachtspunten:

- Vooraf aanmelden is verplicht;
- Je kunt je tot uiterijk 16 september 2021 aanmelden;
- Je aanmelding wordt bij entree gecontroleerd;
- De uitnodiging is strikt persoonlijk. Het is niet mogelijk om gasten/introducees mee te nemen.

 

In verband met de huidige Corona maatregelen kunnen wij de barbecue alleen organiseren met een coronatoegangsbewijs. Dit houdt in dat jij op de avond van de barbecue in het bezit moet zijn van een negatief testbewijs (geen zelftest) van maximaal 48 uur oud, vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Wij zijn genoodzaakt dit te controleren bij binnenkomst.

Wil je graag een gast of introducee meenemen die geen uitnodiging heeft ontvangen maar wel op de gastenlijst had behoren te staan als Ambachtse ondernemer? Neem dan contact op met het bestuur via info@vaonet.nl.

 

Verslag van bijeenkomst

Ambacht werkt met de VAO en de gemeente

Iedereen heeft gevolgen gevoeld van de coronacrisis en -maatregelen. Daar ontkomen we helaas allemaal niet aan. Dat dinsdag 21 september de jaarlijkse netwerkbarbecue van de Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO) en de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht dit jaar wel heeft kunnen plaatsvinden, was een zeer welkome bijeenkomst voor heel werkend Ambacht.

Door corona is de barbecue vorig jaar afgelast. Dit jaar kon het event gelukkig wel doorgang vinden! Dat voor de toegang voor een landelijk verplichte coronacheck werd gedaan, was voor vele Ambachtse ondernemers geen enkel obstakel; binnen het eerste uur stond er een zeer gevarieerd gezelschap van ruim 125 man op het terras van het gemeentehuis. 

Burgemeester Jan Heijkoop nam als eerste het woord en ging niet voorbij aan de gevolgen van de crisis. Het viel hem vooral op dat mensen tegenwoordig veel meer kritiek hebben en tegen allerlei zaken ingaan. "Dat terwijl juist vertrouwen in elkaar in zulke moeilijke tijden enorm belangrijk is om vooruit te komen." 

Wethouder André Flach stond net als de burgemeester stil bij mensen en zaken die verloren zijn door corona, maar verwees ook naar de mooie projecten die momenteel in Ambacht gerealiseerd worden. "Ik vertel al jaren dat we iets moois gaan doen bij het Waterbusplein en inmiddels krijgt dat plan door het starten met de bouw, daadwerkelijk een gezicht. Ook op het eerste circulaire bedrijven terrein van Nederland, de Ambachtsezoom, worden de obstakels en uitdagingen steeds meer omgezet tot realisaties."

Last but not least vertelde VAO-voorzitter Gert de Jong over het belang van het bij elkaar komen als ondernemers. Behalve dat het sowieso enorm gezellig is, kun je door vereniging van ondernemers meer bereiken op zowel lokaal als regionaal gebied. "Dat is waar de VAO zich voor inzet: belangen van de Ambachtse ondernemers behartigen én onderlinge verbindingen leggen. De VAO telt al ruim 130 leden. We hopen dat meer ondernemers zich aanmelden."

Mede dankzij Stichting Cascade, Lydison, Slijterij Leo Verhagen, bakkerij Van Der Spoel en De Vleeschmeester werd er vervolgens genoten van een drankje en een al dan niet vegetarisch roasted gerecht. Ondernemers spraken niet alleen met bekende en nog onbekende ondernemers, maar konden ook hun verhaal kwijt bij diverse raadsleden. En dat is precies waarvoor deze jaarlijkse netwerkbarbecue bedoeld is!

Fotoreportage